Africa with comfort

Africa with comfort är den perfekta paketresan för dig som vill uppleva Afrika för första gången. Det är också en utmärkt gruppresa för dig som vill uppleva det genuina Afrika med dess gatuliv, natur, smaker och kultur, men samtidigt vill känna tryggheten av att resa i grupp och att bo på ett bekvämt ekologiskt anpassat hotell. Vi ger dig möjligheten att lugnt luta dig tillbaka, insupa alla intryck med vetskapen om att vi som arrangör ordnar allt. Vi kan ge dig den tryggheten du behöver för att våga resa till ett område som har mycket upplevelser att erbjuda, men som du kanske inte vågat resa till på egen hand.

Vi bor alla nätter på MAFILTON GREEN RESORT, som ligger precis vid havet i ett lugnt, naturskönt område en bit utanför Freetown. Det ger dig möjlighet att koppla av mellan utflykterna och att stanna på hotellområdet någon dag och bara relaxa om du känner för det.

Genom vår unika kunskap om landet och våra personliga kontakter så kommer ni få många nära möten med lokalbefolkningen och därmed en chans till både förståelse för deras liv och den komplexa värld vi lever i.

Det kommer under resan finnas många chanser till avkoppling, shopping, möten och speciella upplevelser. Vi kommer också besöka den historiska slavön och räddningscentret för befriade chimpanser. 


Det fullständiga reseprogrammet

Vi hämtar upp er vid flygplatsen och tar er över floden på en färja på väg mot MAFILTON GREEN RESORT. Vid sen ankomst kommer ni istället sova på ett guesthouse i närheten av flygplatsen. Där kommer ni äta middag. Dagen efter tar vi i lugn och ro färjan över floden och åker till MAFILTON GREEN RESORT. Redan under denna första resa kommer ni få många upplevelser av det afrikanska gatulivet.

Under de kommande 12 dagarna gör vi följande utflykter:
Vi tar en heldagstur till den kända slavön Bunce Island, dit tusentals slavar fördes innan de fraktades över Atlanten. På vägen dit åker vi ut på landsbygden och passerar ett antal byar. Det är ett perfekt tillfälle att se hur livet ser ut på landsbygden. Väl framme i byn Rotomba tar vi en liten båt över till Bunce Island, där vi får en guidad tur. https://whc.unesco.org/en/tentativelists/5745/

En dag åker vi till den livliga marknaden i Waterloo. Där får man känna atmosfären av en afrikansk marknad, utan att bli antastad av försäljare. I Waterloo kan ni bland annat inhandla fina tyger.

Sierra Leone har världens näst största population av vilda chimpanser, så att besöka räddningscentret för fritagna chimpanser, är ett måste. På Tacugama får vi en guidad tur där de berättar om sin verksamhet och olika chimpansers öden. https://adventure.com/tacugama-chimpanzee-sanctuary-sierra-leone/

En av dagarna tar vi en stranddag vid Tokeh, där vi förhoppningsvis får grillad mat på stranden. Om man vill, går det bra att strosa runt i Tokeh by och prata med folk. Vägen dit och hem brukar även bjuda på någon överraskande syn.

En annan dag besöker vi natursköna Bureh Beach och äter lunch vid surfingklubben. Den som vill kan strosa runt och undersöka omgivningen eller bada.

För de som vill ,finns möjlighet att ta en båttur till natursköna Banana Island. Har vi tur kan ni få se delfiner under färden. (Ingår ej i priset)

En av dagarna tar vi en guidad tur till Freetown centrum där vi ser det kända och historiska Cottontree och upplever det fascinerande gatulivet. Du kommer under bilresan även se hus som visar på landets slavhistoria. I centrum kommer vi också besöka marknader och nationalmuseet. Du kommer garanterat få många olika intryck längs med vägen.

Beroende på hur resans dagar infaller, kan vi erbjuda ett kyrkobesök för de som vill uppleva en för oss ovanlig söndagsmässa.

Ett besök av fiskmarknaden i Tumbo är ett måste. Varje dag ser vi från hotellet hur fiskebåtarna är påväg till Tumbo för att sälja sin fisk. När vi kör längs med gatorna i byn kan man se det mesta som händer i människors liv.

Vi tar en dagstur till östra delarna av Freetown där vi besöker familjer och pratar med några av barnen vi stöttar med skolgång. Längs med vägen passerar vi några platser som fick betydelse vid inbördeskriget.

Vi erbjuder också avkopplande dagar på hotellområdet eller närliggande stränder som du kan promenera till. Du har tid att på egen hand utforska omgivningarna.

I vilken ordning vi gör dessa utflykter kan vi inte ange, då vi måste anpassa oss efter rådande omständigheter. I ett land som Sierra Leone är det svårt att detaljplanera, då det ofta dyker upp saker som gör att man måste vara flexibel. Men med rätt inställning så blir sådana saker en berikande del av resan.

I priset ingår hotell, frukost, en måltid per dag på hotellet, alla transporter, inträden, båt, färja, guider. OBS! Flygbiljetten ingår ej.

Om du inte har något resesällskap är det inget problem, då vi reser i en grupp. Du kommer dela rum med någon eller så får du ett eget rum, beroende på antal resenärer och rum.

Det som INTE ingår är:

Flygbiljett
Dryck
Måltider utanför MAFILTON GREEN RESORT. 
Frivillig dricks
Eventuella extratjänster som du själv valt, ex resa till Banana island.

Inför resan kommer vi ger er all information ni behöver veta angående packning, vaccinationer, valuta, uppskattad fickpeng, adaptrar, visum o.s.v. 

Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras lite utifrån händelser som vi inte har kontroll över. 

Priser & mer information

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close