Blogg

Följ utvecklingen av MAFILTON GREEN RESORT och Genuina Afrikaresor genom vår blogg

September 2021. MAFILTON GREEN RESORT beach

Augusti 2021

Lokalfångad fisk grillas och serveras.

April 2021

Mamoud är i Sierra Leone och MAFILTON GREEN RESORT för några veckor. Vi gör bedömningar om vilka projekt vi ska prioritera härnäst. Restaurangen är ett pågående projekt liksom planteringar av olika slag. .

En kvinna från Bonga Warf kom och gav en höna till Mamoud, som uppskattning för att vi tidigare anställt henne för lite småjobb. Vi hoppas att den ska kunna ge oss lite ägg. Vi har förhoppning om att så småningom bli självförsörjande på ägg.

Hotellhunden Topzy får lite extra omvårdnad av Mamoud, bland annat ett fästinghalsband från Sverige.

Mars 2021

Någon slags insekt äter upp bladen på nästan alla våra blommor. Tur att de inte tycker om Bougianville. Träden börjar bli stora och ger skön skugga på stranden.

Bygget med personalbostaden framskrider långsamt. Samtidigt är en mur runt marken under uppbyggnad.

Oktober 2020

Vi påbörjar bygget av en ny personalbostad. Istället för att använda sig av cementblock, som kräver mycket sand, så bygger vi med jordblock som sammanpressas för hand. Jorden som används är från vår mark. Detta genererar arbete åt personer från grannbyn Bonga Warf.

Augusti 2020

Regnet skär hårt i marken. Vi kämpar med att försöka förhindra att det forsande vattnet kommer för nära husen och att motverka jorderosion genom att plantera växter och gräs. Bäcken har förvandlats till en vacker fors.

April 2020

Bygget av den kommande restaurangen påbörjas.

Mars 2020

Vi tar emot våra första gäster, som njuter av lugnet, havet och det privata läget.

Februari 2020

Bonga Warf, som är byn närmast MAFILTON, hade ingen vattenbrunn. Vi bestämmer oss för att finansiera bygget av en brunn. En brunn i byn minska arbetsbördan att bära vatten lång väg varje dag och minska risken för orent vatten. På bilderna syns också när Mamoud delar ut några av de rullstolar som vi skickat från Sverige. Vi driver också en hjälpverksamhet, där givare i Sverige stöttar barn med skolgång, Swedish friends of Sierra Leone. .

Januari 2020

Familjen undersöker intressanta områden för turister, så att vi kan utveckla våra gruppresor. Bland annat hittar vi en ny väg till Bunce island, som är mycket kortare från vår resort.

Januari 2020

Under december-januari reser hela familjen till Sierra Leone och bor på MAFILTON. Under dessa veckor ska allt som skickats packas upp och skruvas ihop, möbleras, rätta till saker som inte blivit korrekt utfört i byggnadsprocessen, göra det fint runt hotellet, tillverka trädgårdsplattor, bygga strandhydda m.m Vissa möbler köps av lokala möbelsnickare och andra är återvunna möbler från Sverige. Miljöpåverkan ska vara så lite som möjligt.

November 2019

Fyrhjulsdrivna sjusätes Suvar exporteras från Sverige till Sierra Leone, så att vi kan göra rundresor med våra gäster i säkra bilar. I samma Container skickas också mycket av hotellets möbler. Allt är av återvunnit material. Samtidigt passar vi på att skicka ner rullstolar, kläder, leksaker och andra saker som kan hjälpa lokalbefolkningen.

September 2019

Målning, klinker och innertak, bygget framskrider

Juni 2019

Vi vill att MAFILTON Green Resort ska vara så självförsörjande som möjligt med frukt och nötter, att det ska finnas en biologisk mångfald och ett ekosystem där mycket träd bevarar fukten i marken och motverkar jorderosion. Vi vill att det fågelliv som finns i området ska bevaras. Därför återplanterar vi träd som tidigare röjts bort och planterar även fruktträd. Blomsterplanteringar främjar fjärilar och andra insekter.

Maj 2019

Bygget framskrider. Takläggning på de två byggnaderna som bland annat ska bli 4 hotellrum.

April 2019

För oss är det viktigt att vi med vår verksamhet inte kommer utsätta miljön för föroreningar och slöseri med vattnen, därför byggde vi ett avloppssystem, där vi separerade latrinen från duschvattnet, så att vi kan ta till vara på både latrinen och vattnet till våra växter. Brunnen grävde vi själva och vattenkvalitén är så god att vi kan dricka det och behöver därmed inte överösa området med vattenflaskor.

Mars 2019

Grunden till de första rummen börjar läggas. De har planerats utifrån att rummen ska vara flexibla i hur många gäster som de kan bo i dem. Vi hade själva upptäckt att det inte var lätt att resa som en familj med flera små barn. Det fanns inga hotellrum som kunde husera en hel familj. Så målet var att en familj skulle kunna bo tillsammans. Rummen och det lugna vattnet gör hotellet familjevänligt.

Januari 2019

Följ utvecklingen när vi bygger upp vårt hotell i MAFILTON Green Resort i Västafrika, Sierra Leone. Resorten ligger strax utanför Freetown, i ett underbart naturskönt område kallat Kent. Vår resort har en egen stand och ligger precis nedanför ett skogsbeklätt berg. Vi har naturen ända in på knuten och fåglarna sjunger vackert. Fåglarna uppskattar särskilt bäcken som rinner genom vår mark. Vi gör allt för att bevara en så naturlig miljö på området som möjligt. Vårt resebolag, Genuina Afrikaresor, har ambition att visar upp Sierra Leone, Afrika, med dess naturliga skönhet i natur, kultur och människor.

Det här området och naturen hade vi att förvalta. Det var viktigt för oss att bevara och plantera träd på området.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close