Resor

Africa with Comfort

Africa with comfort är det perfekta resepaketet för dig som vill uppleva Afrika för första gången eller för dig som vill uppleva det genuina Afrika med dess gatuliv, natur, smaker, kultur med mera, men vill veta att du alltid har tillgång till hotellets bekvämligheter. Detta paket ger dig möjligheten att lugnt luta dig tillbaka, insupa alla intryck och upplevelser och veta att vi som arrangör ordnar allt. Vi kan ge dig den tryggheten du behöver för att våga resa till ett område som har mycket upplevelser att erbjuda, men som du kanske inte vågat resa till på egen hand.

Läs mer om Africa with comfort

African Village life

Detta är resan för dig som vill uppleva något verkligen unikt och genuint afrikanskt. Det är resan för dig som vågar gå utanför ditt bekväma liv och vill försöka förstå hur det är att leva utan elektricitet i en enkel afrikansk by. Du är en av de få som får chansen att uppleva Afrika på riktigt. 

Mongere består av ca 70 hus och ligger vid en flod, som förser byn med fisk. Byn försörjer sig främst genom jordbruk och guldgrävning. Mongere är inte en “turistanpassad by”, utan en helt vanlig genuin Sierra Leonsk by.  Med ett öppet sinne och ett vänligt leende har du all möjlighet att umgås med människor som gärna visar dig sitt liv och är nyfikna på vem du är.

Läs mer om African village life

Birding Tours

Är du intresserad av att se några av världens mest ovanliga fåglar? Sierra Leone har 15 av de ovanligaste fåglarna av Upper Guinea forest endemics. Vi arrangerar fågelskådning resor i tre olika storlekar och budgetar. Jämför gärna våra priser med andra fågelskådnings arrangörer i området.

Läs mer om birding tours

Gold adventure

Vill du vaska guld i Afrika? Nu kan vi arrangera en helt egen guldvaskning resa till dig. Mongere är en Sierra Leonsk by med en lång guldvaskning tradition, som du kan bo och vaska i.

Läs mer om Gold adventure in Sierra Leone

Sustainable tourism

En resa är under utformning, som ska leva upp till orden ekologisk och ekonomisk hållbar turism. Den kommer innehålla inslag av att bo några dagar hemma hos en familj inne i Freetown och uppleva en del av deras vardag. De kommer bland annat visa dig runt på den myllrande gatumarknaden, lokala puben och ta dig till centrum. Du kommer också bo några dagar på MAFILTON GREEN RESORT, som är byggt ekologiskt hållbart. Där kan du få möjlighet att följa med den lokala fiskaren ut i kanoten, äta dagens fångst och andra lokala maträtter. Du kommer bli guidad av lokalbefolkningen och lära känna deras familjemedlemmar. Ni kommer även besöka räddnings centrat för befriade schimpanser, den historiska slavön Bunce island och mycket mer.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close