Priser & information

Africa with comfort

Antal resdagar: 12 eller 16 d.
Antal platser: 5-10. Svensktalande reseledare
Halvpension: Ja
Pris per person i  dubbelrum: 22925 sek för 12 d. eller 24925 kr för 16 d.
Avresedatum:  2 -17 Jan 2022, (Då är resan på 16 dagar.) I sällskap om minst 5 personer kan ni själva föreslå resedatum.
Minsta antal deltagare: 5.

För att boka eller få mer information kontakta oss via vårt kontaktformulär så ringer vi upp dig. Vissa tider kan vi även nås på telefon 073 789 6331.

African village life

Antal resdagar: 16
Antal platser: 5-10 Svensktalande reseledare
Halvpension och delar av resan helpension: Ja
Pris per person i  dubbelrum: 32500 sek    3400 USD
Avresedatum: 2- 17 jan 2022. I sällskap på minst 5 personer kan ni själva komma med förslag på resedatum.
Minsta antal: 5

För att boka eller få mer information kontakta oss via vårt kontaktformulär så ringer vi upp dig. Vissa tider kan vi även nås på telefon 073 789 6331.

Birding Tours

Antal resdagar dagar: Large 16 d. Medium 11d. Small 9 d.
Fågelguide: Momoh B Sesay (engelsktalande) Svensktalande reseledare
Antal platser: 10
Pris: Large 37550 sek (3800 USD) Medium 29000 kr (2950 USD) Small 27450 kr (2800 USD) Avresedatum: I sällskap på minst 5 personer kan ni själva föreslå resedatum. Large 4-19 Feb Medium arrangeras vid förfrågan Small arrangeras vid förfrågan, eller samkörs med Medium eller Large.
Minst antal deltagare: 4.

Vi rekommenderar att du lägger till fler hotellnätter på MAFILTON GREEN RESORT för att kunna njuta av sol, bad, avkoppling eller att göra andra utflykter till Freetown, räddningscentret för chimpanser, Banana island och slavfortet.

För att boka eller få mer information kontakta oss via vårt kontaktformulär så ringer vi upp dig. Vissa tider kan vi även nås på telefon 073 789 6331.

Betalningsinformation

Bokningsavgift: Vid bokning av resa betalar du en bokningsavgift på 5000 sek, som är en del av din betalning för resan. När din betalning är gjord är din bokning genomförd. Bokningsavgiften återbetalas ej vid eventuell avbokning av er, då den ska täcka en del av de omkostnader som blir vid en bokning och som ej går att återfå. Skulle resan bli inställd av oss får ni naturligtvis tillbaka dessa pengar.

Betalning av resa: Senast 60 dagar innan avresa betalas resterande del av resekostnaden in. 30% av totala resekostnaden kan inte betalas tillbaka vid eventuell avbokning av er, då vi har omkostnader som har uppstått vid er bokning. Alternativt kan ni senast 60 dagar innan avresedatum betala in 30% av totala resekostnaden och resterande summa betalas vid ankomst i US Dollars. Skulle vi som arrangör tvingas ställa in resan, så får ni tillbaka era inbetalda pengar.

Betalningssätt: Efter kontakt med oss, skickar vi en faktura med betalningsinformation. Fakturan kommer vara under vårt företagsnamn: Lagom Services, registrerat i Sierra Leone.

Flygbiljetten: Ni bokar själva er flygbiljett efter att ni har varit i kontakt med oss och fått bekräftat att vi fått in tillräckligt med bokningar. Vanligtvis flyger vi med Brussel Airlines, men ni avgör själva vilket bolag ni vill flyga med. Vill ni vara extra skyddade så bokar ni en ombokningsbar- eller avbeställningsbar biljett. Vi återbetalar inte några flygbiljetter då det inte ingår i priset på resan och vi inte har rätt att förmedla flygbiljetter.

Vanliga frågor

Covid 19: Sierra Leone är det land i världen som har bland de lägsta sjuk- och dödstalen i Covid 19. För att inte föra in smitta i landet krävs ett intyg på negativt PCR-test som ska viss upp innan du går på flygplanet.

Klimat: Det är ett subtropiskt land som har 25-32 grader året runt. Regnperioden varar från juni till oktober, då det regnar någon gån per dag. Resterande delen av året är det torrt. Då vi ofta befinner oss nära kusten så brukar det fläkta.

VISA: Du behöver ett visum för att besöka Sierra Leone och det kan du ansöka om och betala när du landat på flygplatsen. Det kostar 80 USD (med reservation för att detta kan ändras.) Det går även att söka VISA i förhand. Vi känner personal på flygplatsen som hjälper till att ta er relativt smidigt genom flygplatsen.

Pass: Passet ska vara giltigt 6 månader efter hemkomsten.

Vaccinationer: Sierra Leone har endast krav på att man har Gula febern vaccination (eller intyg på att man inte kan ta sprutan). Man bör dock även ha de vanligast vaccinationerna som, Hepatit A-B, eventuellt Tyfoid. Kolera behövs endast under regnperioden. Malariatabletter är dock ett måste.

Säkerhet: Sierra Leone anses vara ett relativt säkert land, som till och med fått utmärkelser av FN för sin stabilitet och säkerhet. Det finns ingen specifik brottslighet mot turister. Man behöver inte heller vara rädd för minor eller vapen från kriget på 1990-talet. Vi använder oss av våra egna fordon som vi håller i gott skick och det finns bilbälten till varje plats.

Sjukvårdssystemet: Sierra Leone är ett utvecklingsland och har inte ett väl utbyggt sjukvårdssystem, så du bör inte ha några allvarliga sjukdomar innan du reser. Vi händelse av allvarlig sjukdom får ditt försäkringsbolag ta dig till annat land för vård. Det är resenärens ansvar att ha en reseförsäkring (Finns ofta i din hemförsäkring.)

Flygtid och priser: Flygtiden varierar från 10 h till 14h inklusive väntetid vid mellanlandning. Vanligtvis är det en mellanlandning i Bryssel där man får byta flygplan och vänta i ca 3 timmar. Priset varierar beroende på årstid från 7000-9500 kr. Det finns olika flygbolag som flyger, men vi rekommenderar Brussel Airlines.

Hur mycket fickpengar behöver jag? Du behöver ha med dig USD i rena 100 lappar, som du sedan växlar till lokal valuta på plats. Hur mycket du behöver, beror helt på hur länge du stannar, hur mycket du handlar och vilken typ av mat du köper. Nöjeshandlingen brukar inte ta mycket pengar. Matpriserna varierar allt från 50 kr till 150 kr beroende på hur lyxigt du vill äta. Dricks till lokala guider är uppskattat.

Om du inte bokar en paketresa utan väljer att resa på egen hand och istället bara boka hotell och eventuella utflykter, så tänk på att transporterna kostar mycket pengar, både i landet och till från flygplatsen, då det behövs både båt och bil.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close