Birding comfort

Detta paket är för er som vill kombinera både fågelskådning med att uppleva Afrika, afrikanskt byliv och att få en avkopplande tid på de underbara afrikanska stränderna. Birding Comfort innehåller 10 dagar birding och 5-6 dagar avkoppling på strandhotell med intressanta dagsutflykter. Det som skiljer Comfort från Adventure är att vi inte reser till lika många ställen inne i landet och därmed blir det mindre bilåkande. Istället har vi valt att stanna lite längre tid på varje ställe för att få ett lugnare tempo, mindre vandringssträckor och fler nätter i en riktig säng. Guiden är både engelsk- och svensktalande.

Sierra Leone är ett mycket säkert land att resa i.


Det fullständiga reseprogrammet

Detta paket innehåller ett lite mer kombinerat program mellan ren fågelskådning och utforskning av vad landet mer har att erbjuda. Några av dagarna kommer innehålla fågelskådning i omgivningarna av Freetown, vilket gör att vi sover på MAFILTON GREEN RESORT, vilket är vårt egna nybyggda hotell.

Dag 1. Vi hämtar upp er vid flygplatsen och tar er över floden på en färja på väg mot MAFILTON GREEN RESORT, som är vårt hotell. Vid sen ankomst kommer ni istället sova över på ett guesthouse i närheten av flygplatsen. Där kommer ni i så fall äta middag. Dagen efter tar vi i lugn och ro färjan över floden och åker till MAFILTON GREEN RESORT. Redan under denna första resa kommer ni få många upplevelser av det afrikanska gatulivet. Framme vid hotellet kommer ni få era första goda afrikanska smakupplevelser genom maten ni serveras.

Dag 2. Vi packar med oss en frukostpåse och åker tidigt till Western Peninsula Forest Reserve. Det är ett mycket viktigt naturreservat i bergen ovanför Freetown, som innehåller bland annat vilda schimpanser och många fågelarter, bland annat Yellow-billed Turaco, Gabon Woodpecker, turacos, hammerkops, palm-nut vultures. Vi tar kanoter och paddlar nerför River nr 2. Där kan man bland annat träffa på Mangrove sunbird och Blue-billed Malimbe. Vi äter lunch på stranden (Ingår ej). Vi fortsätter leta efter intressanta fåglar i området. Där har man bland annat sett White-necked Rockfowl. Framåt sen eftermiddag kör vi hem och äter middag på hotellet.

Dag 3. Vi ger oss av till Regent forest som är hem för många arter, bland annat Fraser’s Forest Flycatcher, Read-headed Quelea. Vi besöker även räddningscentret för schimpanser, Tacugauma ( kl 16). Vi äter en lätt medhavd lunch och fortsätter utforska omgivningarna. När ni känner er redo åker vi sakta tillbaka till Genuine Resort och äter middag.

Dag 4. Vi ger oss iväg tidigt till Freetown golfbana. Där brukar man bland annat få se Turati´s boubou och Crimson seedcacker. När vi ändå är inne i stan passar vi på att äta lunch vid en kinesisk restaurang (ingår ej) och att se oss omkring i omgivningarna. Vi handlar det vi behöver för att ge oss av inåt landet dagen efter. Vi spenderar en avslappnande eftermiddag vid någon fin beach nära hotellet. Vi äter middag på hotellet.

Dag 5-6. Vi går upp tidigt och ger oss av mot Tiwai Island som ligger ungefär i mitten av landet. Vi tar med oss lunch som vi äter längs med vägen. Ön innehar en forskningsstation och är en skyddad ö mitt i Moa river. Där lever 11 olika primater fritt och är hem för många fågelarter, bland annat White-bibbed Swallow, Finsch´s Rufous Thrush, Spotted Honeyguide. Vi kommer vandra på smala stigar runt ön och åka båt längs med floden. För att få ut så mycket fågelskådning som möjligt på denna artrika ö, så stannar vi troligtvis två nätter. Här campar vi i tält, men det finns riktiga toaletter och dusch. Måltiderna på ön ingår inte i priset om vi inte väljer att själva laga den.

Dag 7. Vi ger oss av med en liten färja och kör mot Gola East forest. Där har vi förhoppning om att få se Blue-throated Roller, Black Bee-eater och många andra arter. Vi äter en enklare lunch på vägen. Vi kör vidare mot Kenema, som är omgivet av risfält. Dessa fält innehåller ofta många olika arter. Bland annar har man sett ovanliga Forbes´s Plover och Greater Painted-snipe. Vi sover på ett hotell och äter middag i Kenema. (Middagen ingår ej i priset.)

Dag 8. vi går upp innan frukosten och gör lite morgon birding i närheten. Sedan kör vi till Bo, äter lunch (ingår ej) och inhandlar det vi behöver för att bo i den lilla byn Mongeri. Väl frammen äter vi middag, badar i floden och blir visade runt.

Dag 9. Vi går upp tidigt och följer med en av bönderna ut till deras marker. På vägen kanske vi vittjar några fällor och får chansen till fina fågelupplevelser. Väl tillbaka i byn finns det tillfälle för birding vid floden eller att spendera dagen med byborna. Vi äter middag och sover över en natt till. Det finns tillgång till säng och toalett.

Dag 10. Vi packar ihop och kör vidare mot Makeni. Denna staden ligger norr om Bo och har mer savannliknande vegetation, vilket är hem för helt andra arter. Vi äter vår medhavda lunch på vägen. Vi gör vissa stopp längs med vägen. Väl i Makeni checkar vi in och beroende på vad tiden visar så äter vi antingen middag eller strövar runt lite i stan.

Dag 11. På morgonen går vi upp tidigt för en kortare utflykt innan vi packar ihop för att köra hela vägen till Kent, Genuine resort. Förhoppningsvis kommer vi se mycket fågel längs med vägen. Vi kommer äta något lättare längs med vägen och sedan serveras det middag på hotellet.

Dag 12. Nu blir det sovmorgon och en dagars avkoppling på hotellet. Naturligtvis kan man själv ströva runt och utforska om man vill. Det finns inga säkerhetsrestriktioner. Lunch och middag finns att beställa på hotellet.

Dag 13-14. Vi kommer besöka någon av de fantastiska stränderna Sierra Leone har att erbjuda, ta en titt på den stora fiskmarknaden och det finns möjlighet att shoppa i Waterloo. Om det finns önskemål kan vi ta en båttur ut till natursköna Banana Island. Naturligtvis bestämmer ni själva om ni vill följa med på dessa utflykter eller att spendera dagarna på egen hand. Lunch och middag finns att beställa på hotellet.

Dag 15 (eller 16 beroende på vilken dag flyget går.) Vi packar ihop och spenderar dagen i stan, närmare färjan, så att att vi anländer i god tid till flygplatsen.

Det som ingår i priset är alla transporter inom programmet, transfer till och från flygplatsen, hotell, inträden, aktiviteter inom programmet, alla måltider som står angivna i programmet, övernattningar i byn Mongeri och på Tiwai Island, båtresa till Banana Island. Vi reserverar oss för att det kan bli omkastningar i programmet. VISA köper du på flygplatsen för 80 USD.

Priser & mer information

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close