Om oss

Monica & Mamoud
Mamoud Kamara Junior har bott i Sierra Leone i hela sitt liv, ända tills han träffade Monica Eringskog 2012, då hon var på semester där. Kärlekspilarna flög genom luften och han tog steget och flyttade till Monica i Sverige 2014. Bandet till hemlandet är starkt och vi engagerar oss på olika sätt för att försöka hjälpa landet och befolkningen. Bland annat driver vi en hjälporganisation som betalar fattiga barns skolavgifter så att de kan gå i skolan. Vi har skeppat dit containrar och bussar fulla med saker, bland annat rullstolar. Efter jordskredet 2017, skänkte vi saker och livsmedel till de nödställda. Det senaste projektet var att finansiera och samverka så att en brunn kunde byggas i grannbyn Bonga warf. Nu slipper byborna gå jättelångt för att hämta vatten.
2019 köpte vi mark vid havet och byggde vårt egna hotell. Vi startade ett reseföretag för att föra turister till landet och därmed ge lokalbefolkningen en möjlighet till försörjning. När vi tar med turisterna, för att bo i en afrikansk by på landet, så ger vi möjlighet för byborna att laga vår mat, sälja varor till oss och vara våra guider. Det blir en win win situation då lokalbefolkningen kan få försörjning, samtidigt som våra kunder kommer lokalbefolkningen mycket nära och kan uppleva deras vardag och få höra deras berättelser. Genom hotellet kan nu många personer försörja sig och sina familjer genom att jobba hos oss eller att sälja fisk eller andra varor till oss. Vi anlitar lokala guider och företagare och samverkar med de som bedriver olika naturvårdsprojekt.
Vi försöker ha så lite negativ påverkan på miljön som möjligt, vilket har genomsyrat hela hotellbygget och hur vi använder marken runt omkring. Vi tar vara på latrinavfallet och matavfallet och använder det som gödning. Vi uppmanar våra gäster att inte slösa med tvätt och vatten. Vattnet som används i t ex duscharna leds vidare till speciella uppsamlingstunnor där det återanvänds som bevattningsvatten till växterna. Vi säljer i stort sett inget flaskvatten, för att minska mängden plastflaskor i naturen. Vi har planterat över 250 träd på vår mark och vi försöker behålla så mycket orörd natur som möjligt och verka för biologisk mångfald. Elektriciteten kommer från våra solceller. Genom att bo hos oss får ni en underbar upplevelse i en lugn naturlig miljö, samtidigt som ni vet att ni inte förstör miljön runtomkring. 
Vårt kommande sociala projekt är att bygga ett barnhem för barn och ungdomar som far mycket illa i samhället. När man har sett det enorma behovet och barnens lidande så är det svårt att blunda och inte göra något. Om du känner att du också vill spela en livsavgörande roll för några barn, så tar vi tacksamt emot allt engagemang.  Ett litet steg i att kunna hjälpa är att komma till Sierra Leone.
Vi jobbar aktivt med de 17 globala målen som regeringarna har satt upp som mål fram till 2030.
 
De mål som vi är mest aktiva i är:
1. Ingen fattigdom
2. Ingen hunger
3. God hälsa och välbefinnande
4. God utbildning för alla
5. Jämställdhet
6. Rent vatten och sanitet för alla
7. Hållbar energi för alla
8. Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt
10. Minskad ojämlikhet
12 Hållbar konsumtion och produktion
15 Ekosystem och biologisk mångfald
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close