Om oss & Ekoturism

Monica & Mamoud
Mamoud Kamara Junior har bott i Sierra Leone i hela sitt liv, ända tills han träffade Monica Eringskog 2012, då hon var på semester där. Kärlekspilarna flög genom luften och han tog steget och flyttade till Monica i Sverige 2014. Bandet till hemlandet är starkt och vi engagerar oss på olika sätt för att försöka hjälpa landet och befolkningen. Bland annat driver vi en hjälporganisation som betalar fattiga barns skolavgifter. Vi har delat ut rullstolar och efter jordskredet 2017, skänkte vi saker och livsmedel till de nödställda. Det senaste projektet var att finansiera bygget av en vattenbrunn i grannbyn Bonga warf. Numera slipper de gå jättelångt för att hämta vatten.
2019 köpte vi mark vid havet och byggde vårt egna hotell. Vi startade ett reseföretag för att föra turister till landet och därmed ge befolkningen en möjlighet till försörjning. Med ekoturismen så ger vi möjlighet för byborna att laga mat, sälja varor till oss och vara våra guider. Det blir en win win situation då lokalbefolkningen kan få försörjning, samtidigt som våra kunder kommer lokalbefolkningen mycket nära och kan uppleva deras vardag och få höra deras berättelser. Vi anlitar lokala guider, fiskare, företagare och samverkar med de som bedriver olika naturvårdsprojekt.
Vi försöker ha så lite negativ påverkan på miljön som möjligt, vilket har genomsyrat hela hotellbygget och hur vi använder marken runt omkring. Vi tar tillvara på latrinavfallet, matavfallet, tången och använder det som gödning. Vattnet som används i duscharna leds vidare till speciella uppsamlingstunnor där det återanvänds som bevattningsvatten till växterna. För att minska mängden plastflaskor i naturen, undviker vi vattenflaskor. Vi har planterat över 350 träd på marken och vi försöker behålla så mycket orörd natur som möjligt och verka för biologisk mångfald. Målet är att odla mycket själva. Elektriciteten kommer från solceller. Genom att bo hos oss får ni en underbar upplevelse i en lugn miljö, samtidigt som ni vet att ni inte förstör miljön runtomkring. 
Vi jobbar aktivt med de 17 globala målen som regeringarna har satt upp som mål fram till 2030.
 
De mål som vi är mest aktiva i är:
1. Ingen fattigdom
2. Ingen hunger
3. God hälsa och välbefinnande
4. God utbildning för alla
5. Jämställdhet
6. Rent vatten och sanitet för alla
7. Hållbar energi för alla
8. Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt
10. Minskad ojämlikhet
12 Hållbar konsumtion och produktion
15 Ekosystem och biologisk mångfald
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close