Birding Adventure

Detta paket innehåller ett fullspäckat avancerat fågelskådningsprogram i 10 dagar och sedan 5-6 dagars skön vila på ett hotell vid stranden och intressanta dagsutflykter där ni får bekanta er med Sierra Leones kultur och historia.

Sierra Leones regnskog är levnadsplats för hela 15 av de 16 Upper Guinea endemic fågelarterna, inklusive White-necked Rockfowl

I Adventure paketet finns det vissa sträckor som kan vara lite fysiskt krävande. Inkvarteringen är allt ifrån fina hotell till camping. En kock är med på resan och lagar maten. Guiden är engelsktalande.

I priset ingår visum, alla transporter, hotell, mat under fågelskådningsdagarna och alla frukostar. Flygbiljetten ingår EJ.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Birding – Sierra Leone

Sierra Leones regnskog är levnadsplats för hela 15 av de 16 Upper Guinea endemic fågelarterna, inklusive White-necked Rockfowl. Detta paket innehåller ett fullspäckat avancerat fågelskådningsprogram i 12 dagar och sedan 2-3 dagars skön vila på ett hotell vid stranden, med möjlighet till en intressant dagsutflykt där ni får ta del av Sierra Leones tragiska slavhistoria.

Inkvarteringen är allt ifrån hotell till camping. Guiden är en erfaren och känd fågelskådare i Sierra Leone med lång erfarenhet av fågelturism. Guiden är engelsktalande.

I priset ingår alla transporter, boende, mat under dagarna med fågelskådning och alla frukostar. Flygbiljetten ingår EJ.

Det fullständiga reseprogrammet

Dag 1: Ni anländer till Lungi airport. Ni växlar lite pengar och så vi åker till ett guesthouse i närheten. Där äter ni middag och vilar inför morgondagen.

Dag 2: Vi Lämnar mycket tidigt för att köra till Gola North regnskog. Det blir fågelskådning längs med vägen och på kvällen. Speciella arter att möta är Picarthartes, Blue – Bellied Roller, Egyptian Plover, African Harrier Hawk, Lizard Buzzard, Western Bluebill, Fanti Saw-Wing och många fler. Middag och övernattning på Lalahun pensionat.

DAG 3: Frukost mycket tidigt därefter kör vi till Gola Malimba camp. Fågelskådning längs med vägen och på kvällen. Finns möjlighet att se Gola Malimba och andra av Upper Guinea forest endemics.

Dag 4: Vi gör fågelskådning i regnskogen mycket tidigt på morgonen, Gola Malimba, Sharps Apalis, Western Bearded Greenbul, Green – Tailed Bristlebill, Brown Cheeked Hornbill, Yellow Casqued Hornbill, Rufous winged Illadopsis och många fler att se. 

Därefter åker vi till Tiwai Island för fågelskådning på väg till ön. På kvällen genomför vi natt fågelskådning för Rufous Fishing Owl. På ön sover vi i deras tält.

Dag 5: Mycket tidigt efter frukost gör vi fågelskådning på ön upp till kanten av Moa-floden. Vi genomför en båttur nerför floden på eftermiddagen. Särskilt att se Rufous fiskuggla, afrikansk pitta, gul kaskad hornbill, Sharps Apalis, Rufous Wing Illadopsis, Brown Illadopsis och många fler fåglar att se på kvällen på campingen.

Dag 6: Vi lämnar ön mycket tidigt på morgonen. Fågelskådning längs med vägen Mongarah Bo som leder oss till Makeni. Där äter vi middag (ingår ej) och sover på ett guesthouse. Arter att leta efter Emearld Staling, Turatis Boubou, Blue Bellied Roller, Jambandu Indiogobird, Splendid Sunbird, Togo Paradise Whydah, Crimson Seedcreaker och många fler.

Dag 7: Vi åker tidigt till Bumbuna vattenfall för fågelskådning hela dagen. Vi äter medhavd lunch. Vi sover och äter middag i Makeni.

Dag 8: Efter frukosten åker vi till MAFILTON GREEN RESORT nära Kent och gör fågelskådning längs med vägen. Vi äter lunch i Masiaka och middag på MAFILTON. Ni kommer bo på MAFILTON GREEN RESORT resten av tiden. 

Dag 9: Mycket tidigt på morgonen åker vi till området vid Golf Klubben. Därefter åker vi beroende på tidvattnet till Aberdeen Creek Ramzar-platsen för vattenfåglar. Arter att leta efter enligt följande. Hooded Vulture, Black and White Shrike Flycatcher, Crimson Seedcraker, Oriole Warbler, Red – Headed Lovebird, Northern Puff-back, African Wattle Lapwing, Grey – Headed Woodpecker, Mangrove Brown Sunbird, Splendid Sunbird, Snowy Crowned Robinchat, White Crowned Robinchat och många fler.

Dag 10: Vi åker till skogen på den västra sidan av halvön där vi bland annat besöker Guma-dammen, tar en båttur längs olika floder. Arter att se är bland annat White Crested Tiger Heron och Krokodiler i River nr 2. Vi tar lunch på stranden. Där kan man passa på att bada. På kvällen åker vi tillbaka Guma-dammen för att upptäcka de vithalsade Picarthartes. Andra speciella upper Guinea forest endemc i området är Western Bearded Greenbul, White-Tailed Alethe, Gray-Headed Bristlebill, Forest Robin, Sharps Apalis, Rufous Wing Illadopsis, Yellow Casqued Wattle Hornbill några fler.

Dag 11: Vi går längs Guma leden upp till York Village över gräsfält. Vi åker därefter vidare till Tissana våtmark, som är speciell för flyttfåglar. Beroende på när tidvattnet är, äter vi lunch i Kent. Arter som finns i området är Hooded Vulture, Yellowbill Kite, Little Greenbul, Yellow Casqued Hornbill, Double Spured Francolin. White – Throated Bee-eater, Grey Woodpecker, Pink – Backed Pelican, Scared Ibis, Whimbrel, Sandwich Terns, Royal Terns, Common Sandpiper, Common Green Shank, Pied Kingfisher och många fler.

DAG 12: Vi åker tidigt till Tacugama-skogen och äter medhavd Lunch vid Kongo-dammen. Följande arter brukar vara synliga: Sharp’s Apalis, Forest Scrub Robin, Grey-Headed Bristlebill, White Crested Tiger Heron, Guinea Turaco, Crimson Seedcraker och många fler.

På eftermiddagen besöker vi  Tacugama chimpanzee sanctuary, som rehabiliterar befriade schimpanser. Därefter åker vi till MAFILTON GREEN RESORT och äter middag.

Dag 13 och 14: Du väljer själv om du vill stanna på resorten eller om du vill köpa till en dagsutflykt till slavfortet Bunce Island. MAFILTON GREEN RESORT ligger i ett naturskönt och avsides område som är boplats för många fåglar. Speciellt den lilla bäcken på resorten är en populär plats för områdets fåglar.

Dag 15: Ni packar och åker i god till stan så att ni är i tid till båten som tar er över floden och sedan vidare till flygplatsen.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close